La Toscana e il cinema:
             
 
Heaven, Philippa and Filippo reach the Tuscan town of Montepulciano

Philippa and Filippo bereiken de heuvels rond Montepulciano

Cinema in Toscana  
       
   

 

Heaven (Tom Tykwer, 2002)

   
   

Met Heaven verfilmde Tom Tykwer in 2002 het laatste scenario dat Krzysztof Kieslowski waarin de Turijns-Britse lerares Philippa (een rol van Cate Blanchett) weer toegang krijgt tot het paradijs. En het paradijs ligt niet in Turijn, maar in de goudkleurige heuvels van Toscane. Heaven was voor de regisseur Tykwer zijn eerste Engelstalige film.
Het scenario van Heaven heeft Tom Tykwer geschreven op basis van een onvoltooid scenario van de Poolse cineast Krzystof Kieslowski en zijn vast co-auteur Krzystof Piesiewicz. Het plan was een trilogie te maken: Hemel – Hel – Vagevuur. Mar Kieslowski overleed in 1996 onverwacht aan een hartaanval.
Hoewel de filmstijl van Tom Tykwer en Kieslowski erg verschillend is delen ze hun interesse voor onderwerpen als schuld en boete, toeval, noodlot en zelfopoffering.

De Estische componist Arvo Pärt componeerde de muziek.

 

 

   
   
Verhaal | Schoonheid en verzoening in de hemel van Tom Tykwer


   

Philippa (Cate Blanchett) is een lerares Engels in Turijn. Zij zoekt gerechtigheid voor de dood van haar man en enkele van haar leerlingen door een bom te plaatsen in het kantoor van de leider van de drugsbende; de aanslag mislukt en onschuldigen sterven. Philippa wordt opgepakt door de Carabinieri en ondervraagd, de jonge Filippo (Giovanni Ribisi) treedt op als haar vertaler. Filippo wordt verliefd en helpt Philippa te ontsnappen en haar wraak te voltooien, samen slaan ze op de vlucht naar het Italiaanse platteland.

Heaven was door Kieslowski bedoeld als eerste deel van een drieluik. De andere delen zouden Hell en Purgatory worden. Kieslowski stierf echter halverwege het eerste script. Zijn vaste scenarioschrijver Piesiewicz maakte het af. De film L'Enfer uit 2005 is vrij gebaseerd op het tweede deel.

Rolverdeling

Cate Blanchett... Philippa
Giovanni Ribisi... Filippo
Remo Girone... The Father
Stefania Rocca... Regina
Alessandro Sperduti... Ariel

Soundtracks

Spiegel im Spiegel
Composed by Arvo Pärt
Performed by Vladimir Spivakov (violin), Sergej Bezrodny (piano)

Locaties

Heaven werd opgenomen in Montepulciano, (Siena, Toscane), (Turijn, Piemonte) en Bottrop (North Rhine-Westphalen, Duitsland).

 

 

 

Montepulciano, Palazzo Municipale
Montepulciano, Palazzo Municipale

 

Heaven (2002 movie) poster.jpg

"Heaven" (2002) opgenomen in Montepulciano, Tuscany

De subtiele keuze van de locaties regelt de toon van de film, van de mysterieuze zolder waar de vluchtelingen genieten van een betoverd heiligdom, de kerk van San Biaggio in Montepulciano, waar Filippo's vader neemt afscheid van zijn zoon. Deze scène brengt de hoofdpersonages met de trein naar de Val d'Orcia. De scene waarin Giovanni Ribisi en Cate Blanchett aankomen in Montepulciano brengt dit magisch landschap mooi in beeld. .

 

Filippo and Philippa arrive in Montepulciano, Tuscany

 

 

 

 

 
Heaven Movie Trailer

 

 

 

 

 
Piazza Grande, 53045 Montepulciano 

Piazza Grande, Montepulciano 

 

 

 
 
   

[1]
   

This article incorporates material from the Wikipedia article Heaven (2002 film)  and  published under the GNU Free Documentation License.Toscane is een van de meest spectaculaire streken in Italië. Hier ligt is de bakermat van de Italiaanse Renaissance. In de prachtige heuvels van de Toscaanse Maremma, gelegen ten zuiden vanMontepulciano , ligt de idyllische vakantiehuis Santa Pia.

Tuscany Holiday Homes | Podere Santa Pia


     

Podere Santa Pia
 
Podere Santa Pia, giardino
 
San Qurico d'Orcia
         

Villa Cahen

Prato, Duomo
Vasari Corridor, Florence
Siena, Duomo
Prato was the venue for Giuseppe Bertolucci's Berlinguer ti voglio Bene, where Roberto Benigni made his debut.
         
Bagno Vignoni
Bagno San Filippo
Villa Geggiano

Bagno Vignoni was the location in which the majority of Andrei Tarkovsky's 1983 film Nostalghia were shot.   Bagno San Filippo was the location in which parts of Alice Rohrwacher's 2014 film Le Meraviglie were shot.  

 

 

         
Crete Senesi