Abbadia San Salvatore

Abbey of Sant'Antimo


Albarese

Acquapendente


Archipelago Toscano


Arcidosso


Arezzo


Asciano


Badia di Coltibuono


Barberino Val d'Elsa

Bolsena Lake


Bomarzo

Brunello di Montalcino

Buonconvento

Campagnatico


Capalbio


Castel del Piano

Castelfiorentino


Castell'Azarra

Castellina in Chianti


Castelmuzio


Castelnuovo Bererdenga


Castiglioncello Bandini


Castiglione della Pescaia


Castiglione d'Orcia


Castiglion Fiorentino


Celleno


Certaldo


Chianciano Terme


Chianti


Chiusi


Cinigiano


Cività di Bagnoregio


Colle Val d'Elsa


Cortona


Crete Senesi


Diaccia Botrona


Isola d'Elba


Firenze


Follonica


Gaiole in Chianti


Gavorrano

Gerfalco


Greve in Chianti


Grosseto


Lago Trasimeno


La Foce


Manciano


Maremma


Massa Marittima


Montagnola Senese


Montalcino


Monte Amiata


Monte Argentario


Montecalvello

Montefalco


Montemassi


Montemerano


Monte Oliveto Maggiore


Montepulciano


Monteriggioni


Monticchiello


Monticiano


Orbetello


Orvieto


Paganico


Parco Naturale della Maremma


Perugia


Piancastagnaio


Pienza


Pisa


Pitigliano


Prato

Radda in Chianti


Roccalbegna


Roccastrada


San Bruzio


San Casciano dei Bagni


San Galgano


San Gimignano


San Giovanni d'Asso


San Quirico d'Orcia


Sansepolcro


Santa Fiora


Sant'Antimo


Sarteano


Saturnia


Scansano


Scarlino


Seggiano


Siena


Sinalunga


Sorano


Sovana


Sovicille


Tarquinia


Tavernelle Val di Pesa


Torrita di Siena


Trequanda


Tuscania


Umbria


Val d'Elsa


Val di Merse


Val d'Orcia


Valle d'Ombrone


Vetulonia


Viterbo

Volterra
 
Reizen in Italië
             
 
Campiglia Marittima, Pieve di San Giovanni, visione panoramica dal centro di Campiglia Marittima

I T

Campiglia Marittima, Pieve di San Giovanni, visione panoramica dal centro di Campiglia Marittima [1]

 

Surroundings
       
   
Campiglia Marittima en de pieve di San Giovanni (Livorno)

   
   

De Costa degli Etruschi

De Costa degli Etruschi of de Etruskische kust is een groot stuk van de Toscaanse kust dat zich uitstrekt van Livorno tot Piombino en ook vier gemeenten in het binnenland omvat, Collesalvetti, Sassetta, Suvereto en Campiglia Marittima.
In het gebied van de Golf van Baratti, tussen San Vincenzo en Piombino, bevinden zich de belangrijkste getuigenissen van de kolonisatie van deze streken door de Etrusken. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Populonia Alta, een prachtig dorp dat door de Etrusken werd gebouwd op de top van een heuvel met uitzicht op de Golf van Baratti, het eerste en enige voorbeeld van een Etruskische kuststad.
Ook in de omgeving van Campiglia Marittinma, een gebied dat rijk aan mineralen is, vinden we sporen terug van Etruskische en Romeinse kolonisatie. Hoger in de bergen ligt de oude mijnsite en het fort van San Silvestro [2].

Campiglia Marittima is een goed bewaard middeleeuws stadje in het hinterland van de Costa degli Etruschi. Vier historische poorten geven toegang tot het dorp, met in het centrum enkele sfeervolle,pleinen, de Piazza Mazzini met het Palazzo Comunale. Niet ver daarvandaan staat het Palazzo Pretorio, een fascinerend gebouw uit 1246, met op de gevel verschillende wapenschilden van de podestà. Op het Piazza della Repubblica bereik je via de noordwestelijke boog, een kleine en schilderachtige piazzetta. Dit een van de meest fotogenieke plaatsen in Campiglia Marittima. Neem hier je instagramfoto!

Naarmate je hoger het dorp inwandelt kom je vanzelf uit bij de oude burcht, de Rocca van Campiglia Marittima. Daar heb je een magistraal uitzicht over de vlakte die tot aan zee reikt.
Iets buiten Campiglia staat op een plateau de Pieve di San Giovanni. Dit is een van de mooiste kerken van de Costa degli Etruschi. Het plein rond de mooi gerestaureerde kerk is het oude kerkhof van Campiglia Marittima. Je loopt over de witmarmeren grafstenen die samen een plein vormen, hier en daar staat een kleine verweerde sculptuur, of een metalen hek rond een grafsteen. Dit is het decor voor een Taviani film, een magistrale plek.

Il cimetero di Campiglia e la pieve di San Giovanni

 

Pianura Piombino dal cimitero Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)

Pianura Piombino dal cimitero Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima) [2]De pieve di San Giovanni is een eenvoudige kerk, die datert uit 1075, toont veel gelijkenissen met de Pieve di San Giusto in Suvereto. In het Latijnse grondplan plan en in het puntdak zien we een voorbeeld van de Pisaanse Romaanse architectuur.Campiglia Marittima, cimetero e abside della Pieve di San Giovanni Pieve di San Giovanni, facciata (Campiglia Marittima) Pieve di San Giovanni a CampigliaMarittima. Abside e veduta della rocca di Campiglia Entrata cimitero Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima) Entrata cimitero Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)

Suggestieve beelden van Campiglia Marittima, het kerkhof en de het kerPieve di San Giovanni [2]

 

Het timpaan boven het zijportaaal stelt een scène voor van de jacht op wilde zwijnen, die symbool staat voor de overwinning van Christus en zijn gelovigen over de duivel.


Pieve di San Giovanni a Campiglia Marittima, portale laterale, architrave con caccia al cinghiale
Pieve di San Giovanni a Campiglia Marittima, portale laterale, architrave con caccia al cinghiale [2]

Openingsuren

martedì, mercoledì, giovedì, sabato, domenica: ore 8.00 – 11.50 e 14.00 – 16.50.
Orario estivo: durante il periodio di ora legale il cimitero prolunga l’apertura fino alle 17.50

 

Campiglia Marittima | Cucina e prodotti tipici


Schiaccia is een typisch Toscaans dessert tijdens Pasen. De Schiaccia campigliese is de plaatselijke variant, en het typisch nagerecht van Campiglia Marittima. De krokante taart wordt met witte wijn en vin santo geserveerd[3].

 

Het Archeologisch Museum

De naam Campiglia Marittima is afgeleid van het latijnse campus, pas in 1862 werd er marittima, of della maremma aan toegevoegd, om de situering in de Maremma aan te duiden. Het oude stadsdeel met zijn charmante patroon van smalle straatjes, steegjes, bogen en pleintjes ligt aan de voet van de middeleeuwse burcht, de Rocca di Campiglia. Naast de buitengewone uitzichten op de Val di Cornia en de Golf van Baratti, biedt het park rond het fort een inzicht in de stedelijke ontwikkeling van dit belangrijke middeleeuwse dorp. In het gerestaureerde fort is een kleine museum ingericht. Bekijk hier het grondplan van het park[3].


Campiglia Marittima La Rocca vista dal centro storico.jpg

La Rocca di Campiglia Marittima [1]

 

De eeuwenoude ruïnes van de Rocca di Campiglia kunnen na een zorgvuldige restauratie worden bezichtigd. De historische reconstructies op de panelen en de alledaagse voorwerpen die bij de archeologische opgravingen aan het licht zijn gekomen en in het museum worden tentoongesteld, geven een beeld van de geschiedenis van de middeleeuwse vestiging Campiglia Marittima. Tot de vondsten behoren een bijna intacte corazzina (soort borstplaat), een helm en een kleine verzameling wapens.


Openingsuren

Het park is gratisch toegankelijk tijdens de openingsuren, elke dag van 17 00 tot 22 00 uur.

Museum voor Archeologie en Mineralen

 

Le miniere di Rocca San Silvestro, Parco Archeominerario di San Silvestro. Hier is een interessant openluchtmuseum en archeologische park ingericht. Je kan er de smeltovens en de mijnen bezoeken die de Etrusken hebben geëxploiteerd op zoek naar metalen. Een ontdekkingstocht tussen natuur, geschiedenis en archeologie, die ook geschikt is voor een ontdekkingstocht met kinderen.
Een bezoek leidt je in de ondergrondse wereld langs de galerijen van de Temperino-mijn, waar de evolutie wordt getoond van de technieken die werden gebruikt voor het zoeken naar en winnen van koper-, lood-, zilver- en zinkmineralen in de Val di Cornia.
De ingang van de Galleria Lanzi-Temperino ligt recht tegenover de Morteo, de oude kantine van de mijnwerkers. Hier vertrek je voor een reis aan boord van de karakteristieke mijntrein, die de route van de ontgonnen mineralen volgt, van de mijnsites in de Temperino-vallei tot de verwerkingsinstallaties in de Lanzi-vallei.

Tegen de achtergrond van deze vallei liggen de overblijfselen van het middeleeuwse kasteel Rocca San Silvestro, dat tijdens de Middeleeuwen de mijnvalleien domineerde en nu het hart van het park vormt.


Rocca San Silvestro, Campiglia Marittima (LI)

Rocca San Silvestro, Campiglia Marittima (LI) [5]

 


Parco Archeominerario di San Silvestro

Via di San Vincenzo 34/b, Campiglia Marittima
Openingsuren en tarieven

De website Dal profondo delle miniere al castello medievale biedt goede informatie over het gebied. Er werden ook diverse wandelingen uitgetekend.

Meer info: www.parchivaldicornia.it

 

 

 

 
   
   

Mappa Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)i | Ingrandire mappa

 


 
   

 

       
Cimitero di Campiglia Marittima

  Cimitero e Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)   Campiglia Marittima, Pieve di San Giovanni, facciata

Cimitero di Campiglia Marittima

 

 

Cimitero e Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)

 

Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima), facciata

 


[1] Foto di Stefano Benucci, licenziato in base ai termini della licenza Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 4.0 Internazio
[2] Foto di Traveling in Tuscany © All rights reserved
[3] Traveling in Tuscany | Campiglia Marittima (LI) en de Etruskische kust


 

Rocca San Silvestro (Campiglia Marittima), Parco di San Silvestro | Scarica la Cartina del Parco |

In dit park ontdek je de middeleeuwse structuur van de stad, de oudere mijnactiviteiten. Er zijn verschillende routes uitgetekend, de Via del Temperino, (20 minuten (gemakkeijk), Via delle Ferruzze (1 uur 10 minuten, moeilijk) , Via dei Lanzi (1 uur 10 minuten, redelijk moeilijk)), Via dei Manienti (1 uur, moeilijk) en de Via delle Fonti (1 uur, gemakkelijk)
De ingang van het park ligt an de voe va de stad, nabij de Chiesa della Madonna


Belcari, Riccardo, La Pieve di S. Giovanni, 2003 - All'Insegna del Giglio, p. 592-711 | www.parrocchiacampiglia.it

La casa editrice Edizioni all'Insegna del Giglio, fondata nel 1976, ebbe come programma iniziale la ristampa di fonti storiche e la fedele riproposta di testi riguardanti le arti minori in etá rinascimentale.


Holiday accomodation in Tuscany


Podere Santa Pia of Casa Santa Pia is een authentieke vakantiewoning in Castiglioncello Bandinieen klein dorp in het zuiden van Toscane, in de buurt van Montalcino, Arcidosso en de Monte Amiata. Tot 1883 was Santa Pia een klein klooster voor vrouwen, nu is het met behoud van alle authentieke materialen een ideaal vakantieverblijf. 0p je eigen terras geniet je van een magistraal uitzicht op het prachtige Toscaanse landschap, met aan de horizon de zee en het eiland Montecristo.


Case vacanza in Toscana | Podere Santa PiaTerrazza Podere Santa Pia
Colline sotto Podere Santa Pia

Podere Santa Pia

 

 

Terrazza Podere Santa Pia

 

To the south is the little isle of Montecristo. On a clear day you can even see Corsica, 250 km away.