Abbadia San Salvatore

Abbey of Sant'Antimo


Albarese

Acquapendente


Archipelago Toscano


Arcidosso


Arezzo


Asciano


Badia di Coltibuono


Barberino Val d'Elsa

Bolsena Lake


Bomarzo

Brunello di Montalcino

Buonconvento

Campagnatico


Capalbio


Castel del Piano

Castelfiorentino


Castell'Azarra

Castellina in Chianti


Castelmuzio


Castelnuovo Bererdenga


Castiglioncello Bandini


Castiglione della Pescaia


Castiglione d'Orcia


Castiglion Fiorentino


Celleno


Certaldo


Chianciano Terme


Chianti


Chiusi


Cinigiano


Cività di Bagnoregio


Colle Val d'Elsa


Cortona


Crete Senesi


Diaccia Botrona


Isola d'Elba


Firenze


Follonica


Gaiole in Chianti


Gavorrano

Gerfalco


Greve in Chianti


Grosseto


Lago Trasimeno


La Foce


Manciano


Maremma


Massa Marittima


Montagnola Senese


Montalcino


Monte Amiata


Monte Argentario


Montecalvello

Montefalco


Montemassi


Montemerano


Monte Oliveto Maggiore


Montepulciano


Monteriggioni


Monticchiello


Monticiano


Orbetello


Orvieto


Paganico


Parco Naturale della Maremma


Perugia


Piancastagnaio


Pienza


Pisa


Pitigliano


Prato

Radda in Chianti


Roccalbegna


Roccastrada


San Bruzio


San Casciano dei Bagni


San Galgano


San Gimignano


San Giovanni d'Asso


San Quirico d'Orcia


Sansepolcro


Santa Fiora


Sant'Antimo


Sarteano


Saturnia


Scansano


Scarlino


Seggiano


Siena


Sinalunga


Sorano


Sovana


Sovicille


Tarquinia


Tavernelle Val di Pesa


Torrita di Siena


Trequanda


Tuscania


Umbria


Val d'Elsa


Val di Merse


Val d'Orcia


Valle d'Ombrone


Vetulonia


Viterbo

Volterra
 
Reizen in Toscane
             
 
E N G

Asciano

 

album Surroundings
       
   


Asciano

 
   
   

Omringd door zijn 14e-eeuwse muren ligt Asciano op een heuvel die de Alta Valle dell'Ombrone overziet. De romaanse Sant’ Agata, waarvan de bouw begon in de 11e eeuw, is door restauratie zo veel mogelijk in haar originele staat teruggebracht. Naast de kerk huist het Museo di Arte Sacra, met een kostbare verzameling 14e-/15e-eeuwse schilder- en beeldhouwkunst uit de Sienese school. Zo zijn er werken te zien van Matteo di Giovanni (veelluik) en van Ambrogio Lorenzetti (de heilige Michaël die de draak doodt). Het Musea Civico Areheologico, gehuisvest in de voormalige kerk San Bernardino, toont vondsten uit de necropolis Poggio Pinci, waaronder urnen, vazen en gouden sieraden.

 

Wekelijkse markt op zondagmorgen.

Comune

 

 

Galleria immagini Crete Senesi


   
AscianoBasilicaSantAgata   Crete Senesi Biancane   Cretesenesi panorama
 

 

 

Deserto di Accona  

Crete Senesi (laghi tra Castello Leonina e Vescona, Crete Senesi, Asciano)

 

AscianoBasilicaSantAgata   Collegiata di Sant'Agata (Asciano) 05   Collegiata di Sant'Agata (Asciano), int. 05
 

 

 

     
Collegiata di Sant'Agata (Asciano) 06   Sodoma, Madonna col Bambino, gli arcangeli michele e Raffaele, e un donatore, 01   Francesco vanni, pala della collegiata di asciano, 1600
   

 

 

   

Accademia delle Crete Senesi

Samen met musici van Collegium Vocale Gent en enkele vrienden-mecenassen, richtte de Belgische dirigent en Italiëliefhebber Philippe Herreweghe in 2001 de « Accademia delle Crete Senesi » op.
Op zijn initiatief gaat elk jaar het festival Collegium Vocale Crete Senesi (voorheen Accademia delle Crete Senesi) door op verschillende Toscaanse droomlocaties in de Crete Senesi. In Asciano, Castelmuzio, Pienza...

Als antwoord op de drukke concertpraktijk tijdens het seizoen groeide dit jaarlijkse zomerfestival ten zuiden van Siena uit tot een sfeervolle en inspirerende ontmoetingsplaats voor musici en publiek.

"Het internationale niveau van de uitvoeringen en het volmaakte huwelijk tussen de prachtige Toscaanse landschappen en een cultuur die teruggaat op de Etrusken, maken van de Accademia delle Crete Senesi een uniek festival dat hoe langer hoe meer een internationaal kennerspubliek weet aan te spreken.

De concerten vinden plaats in kleinere maar prachtige kerken, abdijen en pievi die worden uitgekozen omwille van hun adequate akoestiek voor de werken op het programma. Op droomlocaties als San Stefano (Castelmuzio), Sant’Anna in Camprena (Pienza) of San Francesco (Asciano) laat de Crete Senesi zich voor uitvoerders en luisteraars ontdekken als één van de mooiste en best bewaarde regio’s van Europa, dichtbij bekendere steden als Firenze, Siena, Montepulciano of Montalcino, en midden in een van de meest prestigieuze Italiaanse wijnstreken.
Het internationale niveau van uitvoeringen en het volmaakte huwelijk tussen prachtige landschappen en een cultuur die teruggaat op de Etrusken, maken van het festival een uniek gebeuren voor het Italiaanse en internationale publiek. Naast concerten met topsolisten en ervaren musici uit eigen ensembles stelt de Accademia zich ook tot doel kansen te geven aan nieuw talent. Het programma is breed maar hoogstaand en omvat vijf eeuwen hedendaagse muziek die u kan horen in een vernieuwende en verfrissende aanpak.”

Philippe Herreweghe

De artistieke directie is in handen van Philppe Herreweghe.
Locaties zijn o.a. de Chiesa San Francesco (Asciano), Chiesa Santo Stefano (Castelmuzio) en de Chiesa Sant’Anna in Camprena (Pienza). Voor meer details en programma zie de website van de Academie.

Website: Collegium Vocale Crete Senesi

Bekijk hier het programma

Programma 2018

Asciano is het festivaldorp en dé uitvalsbasis voor de meeste concerten. Het pleintje vlak voor het gemeentehuis is een centrale ontmoetingsplek en Bar Hervé is het festivalcafé voor wie na de concerten nog wat wil napraten.

De thuisbasis voor de meeste concerten is de San Francescokerk, boven op de heuvel in Asciano. Op de openingsavond is er ook een concert in de Basilica Sant' Agata in de hoofdstraat. Wie intekent op een abonnement krijgt ook een "hidden" concert als bonus: op 31 juli kan u dan exclusief het concert met Tiburtina Ensemble bijwonen in de abdij van Sant'Antimo dat uitzonderlijk haar deuren zal openstellen voor het festival.


 

Accademia delle Crete Senesi
Via Moglio, 15
I 53040 Montalcino (Si)
Tel & fax +39 0577 84 52 32
GSM +39 335 37 43 26

Contact België:
Amici dell'Accademia, vzw
Drongenhof 42, 9000 Gent, België

sophie@collegiumvocalecretesenesi.com | Collegium Vocale Crete Senesi is een organisatie van
Collegium Vocale Gent   
   

Il Bosco della Ragnaia is een moderne tuin die gecreeërd werd door de Amerikaanse kunstenaar-filosoof Sheppard Craige.

Een van de wegen die van Montalcino naar Asciano leiden, voert door het bescheiden plaatsje San Giovanni d' Asso. De weg klimt er steil omhoog naar het Castello van oranjebruine baksteen en loopt dan verder over de heuvelruggen zodat je een prachtige uitkijk hebt over het golvende landschap. Net voor je het dorp verlaat passeer je twee zuilen, op één ervan staat 11 Boseo della Ragnaia. In 1997 kocht de Amerikaanse schilder Sheppard Craige dit domein van zo'n negen hectare wilde bossen, dat vroeger eigendom was van de Pannellini's, de heren van Giovanni d'Asso.

Links

Images

 
 
   

Buonconvento

 
Buonconvento ligt aan de Via Cassia in een kleine vlakte waar de rivieren Ombrone en Arbia samenkomen. Een deel van de 14e-eeuwse muren, met twee poorten erin, staat nog overeind. Aan de hoofdstraat ziet u de 14e-eeuwse, maar aan het begin van de 18e eeuw gewijzigde parochiekerk. De kostbare kunstwerken uit het interieur, waaronder een Madonna met Kind van Duccio en Matteo di Giovanni zijn overgebracht naar het Museo d'Arte Sacra della Val d'Arbia, tegenover de kerk (ma. gesl.). Aan schilderkunst zijn hier vooral Sienese meesters uit de 14e/1se eeuw vertegenwoordigd, onder wie Sano di Pietro, Andrea di Bartoio en Lucca di Tommè. De collectie wordt aangevuld met sculpturen, edelsmeedwerk en religieuze voorwerpen uit de 11de t/m de 17e eeuw. Even voorbij het museum staat het middeleeuwse Palazzo Pretorio, waarvan de gevel is gedecoreerd met de wapenschilden van de 'podestà'.

Comune

Wekelijkse markt op zaterdag.

 

De 14e-eeuwse muren van Buenconvento


Panorama of Buonconvento, Province of Siena   Buonconvento, Porta Senese   Crete Senesi Calanchi

Panorama of Buonconvento, Province of Siena

 

  Buonconvento, Porta Senese   Biancane nelle Crete Senesi vicino a Monte Oliveto Maggiore

Podere Santa Pia is een ideaal vakantiehuis in de Maremma, in het zuiden van Toscane.
Buonconvento, Castelnuovo Berardenga, Monteroni d'Arbia, Rapolano Terme, San Giovanni d'Asso, Siena, Sinalunga en Trequanda liggen in de omgeving van Asciano. Arbia, Chiusure, Castelnuovo Scalo en Torre a Castello zijn gehuchten van Asciano.
Afstanden vanaf Podere Santa Pia | Buonconvento 46 km| San Giovanni d'Asso 51 km| Trequanda 62 km | Asciano 64 km | Montalcino 34 km

 

 

 

Hiking trails in the Arbia, Ombrone and Orcia valleys


Walking from Montalcino to San Quirico d'Orcia
| 13,07 km

Buonconvento - San-Quirico-d'Orcia | Via Francigena | 17 km

Siena - Ponte d'Arbia - Buonconvento | Via Francigena | 26 km - 5 km

From Montalcino to Buonconvento | 16 km | 3 hours circa

Buonconvento - Abbazia Monte Oliveto Maggiore | 11.60 km | 2,5 hours circa


[3] Photo by ho visto nina volarepublished under a Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0) license.